Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
Header image header image 2  
Driftskates, DE RAGE VAN 2014 !!!! klik hier

 
 
Boetseren

De hobby boetseren is weer een heel andere hobby dan naaldsierkunst of het maken van poppen. Je hebt ook totaal andere materialen nodig dan bij de andere twee hobby's maar het is toch heel goed te combineren. Een leuk alternatief als je eens met wat anders wilt bezig zijn en niet bang bent voor vieze handen.

Portret - model boetseren

Er zijn verschillende manieren om klei te bewerken. De manier die ik zelf gebruik is portret- model boetseren. Hierbij gebruik ik verschillende soorten klei in verschillende kleuren. Hierover kan je lezen in de rechter kolom.

Om te beginnen heb je een brood klei nodig. De hoeveelheid klei is afhankelijk van de grootte van het werkstuk. Maak je een groot beeld dan is het aan te raden om een plank met een pin te gebruiken om het geheel op zijn plaats te houden. ( zie foto )Plank met pin

Erg belangrijk is om te zorgen dat de binnenkant van het werkstuk hol is zodat tijdens het bakken de lucht kan ontsnappen om te voorkomen dat het werkstuk explodeert. Je kan een plank met pin gebruiken en de pin omwikkelen met kranten, de kranten vast maken met tape. Een andere mogelijkheid is om het werkstuk als het klaar is uit te hollen, dit is een handigheidje. Belangrijk is om de klei tijdens het verwerken goed aan te drukken om luchtbellen te voorkomen.


 
 

Boetseren

catch and release, matt simons - lyrics

 

 
    nieuwsbrieven volgen ?