< Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
Header image kerstmarkt kerst markt kerstgevoel kerstmuziek boom sfeer sneew 25 december 26 december kerst2011 2011 stal levende kerststal boom kerstboom kerstman Kerstbraderie Kerstsfeer gezellig kerststal kerstmuziek kerstkraam kerstkramen Kerstmarkten levende kerststal Kerst trein Magische kerst Dickens kerstmarkt kerst & kado markt Kerstplaza markt Winter fair kerk winterland kertsstal overdekt kertsmarkt IJsbaan Santa kerstman Schaapskooi Kaarsjes avond  
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier
 
 
 

Kerstmarkt 2011 in Friesland

Kerstmarkten 2011

Kerstmarkten zijn dé plaatsen om gezellig met familie te shoppen in een nog gezelliger speciale markt sfeer. De kerst markten zijn soms zeer groot en sfeervol van opzet. De kerstmarkt is altijd goed bezocht.
Niets wordt daarbij aan het "kerst" toeval overgelaten, als u eenmaal binnen bent op een kerstmarkt , is het zeker gedaan met de rust. Want op de kerstmarkten is het altijd Kerstmis, daar gebeurt het met
een heerlijk dagje uit, om te genieten van passende kerst muziek, mooie aankleding en een sfeervolle inrichting. En ondertussen kijken naar de mooie uitstalling van de kerstkramen In de kersttijd heeft men toch wel een speciaal familie gevoel voor elkaar, en is het leuk om met elkander een kerstmarkt te bezoeken.

Een kerstmarkt (Duits: Weihnachtsmarkt) is een markt die vaak enkele weken voor Kerstmis wordt gehouden. Dit is vooral een gebruik op pleinen in (grote) steden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Op een kerstmarkt, die dikwijls in de open lucht wordt gehouden, staan diverse kraampjes, soms in de vorm van een klein huisje, met kerstartikelen zoals kerstballen, kaarsen, maar ook eten en drinken, zoals glühwein. Mensen bezoeken een kerstmarkt om in een soort kerststemming te komen.

Ook dit jaar dienen de deelnemers aan deze druk bezochte kerstmarkt een zo hoog mogelijke kwaliteit te bieden aan het publiek waarbij ook wordt gekeken naar originele (kerst)producten. Dit om het hoge niveau van de kerstmarkt te handhaven. De mooiste kerstkraam zal natuurlijk weer worden beloond met een (nog nader te bepalen) prijs en een prachtige trofee. Rondom de kerstmarkt zullen allerlei kerstactiviteiten worden georganiseerd. Zo zal er in de directe omgeving van de kerstmarkt optredens worden verzorgd door kerstkoren. Daarnaast zijn er ook op een aantal andere punten in de stad kerstoptredens. Er zal veel promotionele aandacht zijn. Tenslotte zal er ook in de Koningstraat weer een door de ondernemers aldaar georganiseerde kerstmarkt zijn.

Sinds de eerste keer sparen de organisatoren en bewoners kosten noch moeite om de deelnemers en bezoekers van de kerstmarkt een fijne dag te bezorgen in Harlingen. Ook dit jaar staat er al heel wat op het programma. De organisatie besteedt weer veel aandacht aan een zo breed mogelijk aanbod van o.a. originele, luxe en nostalgische kerstartikelen. En een wel heel bijzonder rendier brengt de kerstman dit jaar naar Harlingen! Rendier Rudolf, bereden door drie Elfjes, onder de hoede van de Kerstman, begeleid door gezellige kerstmuziek, zorgt voor sfeervol sprookjesachtig vermaak op de Zoutsloter Kerstmarkt. Zoals elk jaar liepen de inschrijvingen voor de kerstmarkt als een trein. De kerstmarkt is dan ook alweer volgeboekt. Ruim 200 deelnemers uit het hele land en zelfs uit Zuid Frankrijk hebben zich al ingeschreven.

v.a. 16.00 uur her en der over de markt Een wel heel bijzonder rendier brengt de kerstman naar Harlingen dit jaar! Rendier Rudolf, bereden door drie Elfjes, onder de hoede van de Kerstman, begeleid door gezellige kerstmuziek, zorgt voor sfeervol sprookjesachtig vermaak op de Zoutsloter Kerstmarkt.

Voor de de allerbeste kerstmarkten moet je natuurlijk in Duitsland zijn. Je vind hier ieder jaar in een heleboel steden de leukste markten. Talloze versierde kraampjes, glinsterende kerstlichtjes, vrolijke jingles en kerstversnapreingen maken het feest compleet. Er worden rond een kerstmarkt meestal ook nog eens allerlei activiteiten en evenementen georganiseerd zodat je een kerst uitje hebt om nooit te vergeten. De absolute nummer 1 in Duitsland is de kerstmarkt van Düsseldorf met wel 250 kraampjes! Maar ook Keulen is een favoriet met maar liefst 6 kerstmarkten in en rond het centrum. Meer kerstmarkten in Duitsland? Bekijk ook de andere populaire Duitse kerstmarkten.

Kerstmarkt bezoeken in Belgie Ook bij onze zuiderburen vind je elk jaar weer gezellige kerstmarkten. Ze pakken het hier groots aan: grote delen van bekende stadscentra worden omgetoverd tot één groot winterwonderland met niet alleen leuke kraampjes, maar ook ijspistes en spetterende shows vol dans en muziek. Kortom voor de ultieme kerstsfeer zit je in Belgie goed!

Weihnachtsmarkten Keulen data in 2011 De grootste kerstmarkt in Keulen is de de weihnachtsmarkt bij de Dom. In 2011 zal deze open zijn van 21 november t/m 23 december 2011. De bijzondere drijvende scheeps kerstmarkt opent echter pas op 24 november en sluit na 21 december. De charmante weihnachtsmarkt naast het chocolademuseum van Keulen opent zelfs pas 26 november, maar is wel t/m 23 december 2011 geopend. Openingstijden en locaties van de Weihnachtsmarkt van Keulen Doordeweeks zijn de markten geopend tussen 11.00 en 21.00 uur. In het weekend zijn de grote weihnachtsmarkten open van 10.00 - 22.00 uur. Meer over de verschillende kerstmarkten in Keulen en de locaties van de weihnachtsmarkten.

In Zenderen, vlakbij Almelo, vindt al een jaar of twaalf in december de enige kerstmarkt van Nederland in een bos plaats. Dat zorgt elk jaar voor duizenden bezoekers. Het idee alleen al dat het bos van de nabij wonende paters is, zorgt voor sfeerverhoging in kersttijd. Ook de levende Romeinse wachters bij de ingang van het bos dragen daar hun steentje aan bij, net als de rondlopende Dickensfiguren. De kerstmarkt biedt dit keer op 12 december ’s middags tussen 11:00 uur en 17:00 uur veel gezelligheid met tientallen kramen waar van alles te koop is. Van oude opgeknapte kerststallen tot kerststukjes. Voor warmte van binnen zorgen allerlei drankjes, oliebollen en erwtensoep. Veel voor kinderen Kinderen zijn trouwens dol op het rendier dat de aanwezige kerstman elk jaar meebrengt. Geen wonder, want ze mogen het dier aanraken! Dit jaar wacht hen ook een andere verrassing: een heuse kameel. Verder vermaken ze zich met een draaimolen, een treintje en de levende kerststal, waar naast de drie koningen, herders, Josef en Maria natuurlijk ook schapen en andere dieren staan. Bijzonder is daarnaast de expositie van kerstmannen (tot wel één meter groot!). Voor muzikale opluistering zorgen Twentse midwinterhoornblazers.

Op zaterdag 11 en zondag 12 december 2010 wordt een Scandinavisch kerstevenement georganiseerd, naar Zweeds voorbeeld. Geniet van de sfeer van het Zweedse kerstfeest in restaurant De Boerderij en op het prachtige landgoed “Fraeylemaborg” in Slochteren (Gr.). "In Slochteren komt het traditionele Zweedse kerstgevoel tot leven" In de zaal van Restaurant De Boerderij vindt u een breed aanbod in stands, waaronder Zweeds handwerk, textiel, reisinfo, een loppis (Zweeds curiosa / tweedehands) en een culinair-plein. In het restaurant kunt u genieten van een kop koffie met Zweedse lekkernijen of een lunch met gerechten in Zweedse sfeer. Lucia en haar gevolg zullen op beide dagen langskomen en Zweedse (kerst)liedjes ten gehore brengen.

Waar zijn de kerstmarkten in Maastricht? Kerststad Maastricht - Magisch Maastricht Dit jaar worden er op diverse plaatsen verspreid over de stad kerstmarkten georganiseerd, en wel van 2 december 2011 tot/met 1 januari 2012, dus tot en met het weekend van oud en nieuw, en nieuwjaarsdag. Uiteraard is het Vrijthof 'the place to be'. Ook dit jaar vindt u kerstsfeer op de Kesselskade langs de Maas. Dat is het stuk langs de maas tussen de Servaasbrug en de Wilhelminabrug, aan de stadszijde. Dit jaar komt er hier weer onder de naam 'Kerst aan de Maas' een uitgebreid kerstmarkt-gebeuren, met onder meer een ijsbaan en een drijvend restaurant. Ook in het Jekerkwartier waar ik u in het stuk hierboven al heen stuurde, worden er dit jaar Kerstsferen georganiseerd. Ga kijken op de Pieterstraat en omgeving. Verder treft u kerstsferen aan op de Markt, het OLV-plein, en de brug over in Wyck. Avond-Kerst-shoppen in Maastricht - X-Mastricht Shopping Nights Komt u tijdens het weekend naar Maastricht? Op de zaterdagen in de maand december zijn de winkels in de binnenstad geopend tot 20u (zaterdag 26 november, 3 december, 10 december en 17 december 2011).

De Kerstmarkt in Antwerpen is een echte aanrader voor de kerst! Muziekoptredens, betoverende kerstverlichting, de kerststal en de grote ijspiste toveren Antwerpen om tot echte kerststad. De bekende IJspiste siert de binnenstad van Antwerpen, waar de hele kerstperiode geschaatst kan worden. De kerstmarkt bestaat voornamelijk uit een grote verzameling marktkraampjes met allerlei leuke kerstcadeaus en lekkere (warme en koude) versnaperingen. Met de jaarlijkse Kerstboomverbranding wordt de kerstperiode spectaculair afgesloten! Programma Kerstmarkt Antwerpen 2011 Openingsparade en aankomst van de Kerstman Datum: zaterdag 11 december 2011 Locatie: de Kaaien en het Steenplein Kerstmarkt Datum: Zaterdag 11 december 2011 t/m zondag 2 januari 2011 Locatie: het Steenplein, de Suikerrui, de Grote Markt en de Handschoenmarkt Openingstijden: Zondag t/m donderdag van 11.00 - 20.00 uur. Vrijdag en zaterdag 11.00 - 22.00 uur. 24, 25 en 31 december is de kerstmarkt geopend van 11.00 - 17.00 uur IJspiste Datum: Zaterdag 11 december 2010 t/m zondag 9 januari 2011 Locatie: Steenplein Reuzenkerstbomen Locatie: Grote Markt, Handschoenmarkt en Koningin Astridplein Kerstverlichting Locatie: As Centraal station - Scheldekaaien Kerststal Locatie: Handschoenmarkt

De 26 kerstmarkt wordt gehouden van 18 november 2011 tot en met 23 december (tot 18.00 uur). De Gemeentegrot, met haar tientallen km lange gangenstelsel, zal weer het middelpunt zijn van de Kerstmarkt Gemeentegrot. Aan de voet van de Cauberg, die wereldwijd bekende berg, vindt U de ingang van de Gemeentegrot.

De organisatie van de Kerstmarkt heeft ook oog voor de minder validen. Ook zij moeten dit evenement kunnen meemaken. Dat betekent, dat de markt ook door mensen, die van een rolstoel gebruik moeten maken deze markt kunnen bezoeken. Doordat de gangpaden voor het publiek minimaal 2,5 meter breed zijn kunnen ook zij volop meegenieten van het gebodene. Regelmatig ziet men dan ook steeds weer rolstoelgebruikers onder de bezoekers van de Kerstmarkt Gemeentegrot. Voor hen, die minder goed ter been zijn zijn zelfs rolstoelen ter leen beschikbaar.

Sinds 2005 is Bergen een traditie rijker: een sfeervolle Kerstmarkt in en rond de Ruinekerk die de kersttijd voor Bergen en omgeving inluidt. Met de dag ervoor een exclusieve kerstproeverij in 11 restaurants. Het evenement vindt dit jaar voor de zesde keer plaats, in het weekend van 11 en 12 december. Op zondag 12 december organiseert Rotary Club Bergen weer een gezellige kerstmarkt met mooi versierde kramen met allerlei (kerst)artikelen en het Midwinterplein binnen de ruïnemuren van de kerk waar plek is voor het nuttigen van een drankje, hapje en voor een gezellig samenzijn. Er is veel te beleven: onder andere diverse muziekoptredens van lokale koren en artiesten. Verder zijn uiteenlopende binnen- en buitenactiviteiten georganiseerd voor jong en oud. De kerstman laat zich graag met iedereen fotograferen en er is een verloting met geweldige, leuke en ludieke prijzen. De opbrengsten van de proeverij en markt gaan naar drie goede doelen. De markt wordt geopend om 12.30 uur en duurt tot 18.00 uur.

De kerstmarkt in Brussel Maar dat is niet het enige dat Brussel zo bijzonder maakt. Jaarlijks vindt in de Belgische hoofdstad de grootste kerstmarkt van het land plaats. Meer dan 240 kraampjes kleuren de oude straten en gezellige pleinen van het historische centrum in sfeervolle rode en groene tinten. Naast leuke decoraties voor in de kerstboom, voor op tafel tijdens het kerstdiner of om de tuin sfeervol mee aan te kleden, treft u op de kerstmarkt in Brussel ook kraampjes vol met heerlijke hapjes. En uiteraard kunt u ook terecht voor een warm glaasje glühwein. Voor wie nog ideetjes op wil doen voor het kerstdiner is de kerstmarkt in Brussel een absolute aanrader.

Kerstmarkt op 10 december in Schipluiden Op zaterdag 10 december 2011 wordt in en om de historische Dorpskerk van Schipluiden de enige echte, ouderwets gezellige kerstmarkt gehouden. In een gezellige kerstsfeer kunnen bezoekers kerstartikelen kopen en lekkere hapjes en drankjes proeven. Er is een gevarieerd kerstprogramma met muziek, zang, verhalen en optredens. De kerstmarkt is van 16 tot 21 uur.

De overdekte kerstmarkt wordt dit jaar wederom gehouden in een grote sfeervolle tent. De 3-daagse kerstmarkt vindt dit jaar plaats op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 december. Op 19 december zijn ook alle winkels in het centrum geopend tot 17.00 uur. Het aanbod van waren zal dagelijks variëren, waardoor u iedere dag weer opnieuw zult worden verrast. Er zullen dit jaar tal van kinderactiviteiten worden georganiseerd. Klik hier als u een marktkraam wilt registreren. De opbrengst van de Duivense Kerstmarkt gaat wederom naar het bekende goede doel. Wij zien u graag op de Duivense Kerstmarkt, editie 2011

In het Drentse Wezup, een schilderachtig dorpje tussen Emmen en Westerbork, is elk jaar een unieke kerstmarkt langs vele oude boerderijen en schuren. In 2011 is dit op 9, 10, en 11 december. Voor een sfeerimpressie van 2006, 2007, 2008, 2009 en 2010: bekijk hier de foto's. De Kerstmarkt van Wezup, die in 1990 begon, biedt elk jaar plaats aan 60 standhouders. Het evenement trekt elk jaar duizenden bezoekers uit het hele land. 's Avonds wordt de route sprookjesachtig verlicht met honderden waxinelichtjes. De toegang is gratis en er is voldoende gratis parkeergelegenheid. In ons oude Drentse zanddorp zijn een slordige honderd vrijwilligers, van jong tot oud, al maanden bezig met de voorbereidingen. De kerstmarkt van Wezup is inmiddels een van de bekendste in heel Nederland. Ieder jaar bezoeken duizenden mensen de kerstmarkt. De vaak eeuwenoude boerderijen met rietgedekte daken langs nostalgische klinkerweggetjes, in de avonduren sfeervol verlicht. Een gezellige middag/avond uit voor het hele gezin! In de schuren van de deelnemende boerderijen zijn allerhande artikelen te koop; van kerstartikelen tot verzorgingsproducten. Er staan zo'n 60 standhouders ingeschreven! Basisschool De Krosbulten, de ijsvereniging en de dorpsvereniging serveren warme hapjes en drankjes tegen betaalbare prijzen. In het hele dorp worden dezer dagen de bekende knieperties gebakken.

 
 

Kerstmarkten

catch and release, matt simons - lyrics

 

 
    nieuwsbrieven volgen ?