< Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
Header image header image 2  
Driftskates, DE RAGE VAN 2014 !!!! klik hier
 
 
 
Badminton

badminton sportzaal shuttle badminton racket

Badminton

is een sport die wordt gespeeld met rackets en een shuttle. De shuttle, die gemaakt kan zijn van nylon of van veren, wordt over een net heen en weer geslagen met de rackets.

Badminton wordt in een zaal gespeeld, zodat er geen hinder van wind en andere weersomstandigheden is.

Er zijn verschillende vormen: mannen/vrouwen singles, gemengd dubbel en mannen/vrouwen dubbels.

Waar badminton precies vandaan komt, is niet heel duidelijk. Verschillende kenners denken dat de vroegste variant van de sport uit Inia afkomstig is. De Britten introduceerden het vervolgens in Europa en veranderde de sport tot hetgeen wat we vandaag de dag kennen.

Met name in Aziatische landen (onder andere China, Vietnam, Indonesië en Maleisië) wordt badminton massaal gespeeld. Qua westerse landen zijn vooral Denemarken en Groot-Brittannië landen met aanzienlijke prestaties op het gebied van de badmintonsport.

Nationaal erkende instanties van de badmintonsport zijn in Nederland: de Nederlandse Badminton Bond (NBB), en in België: de Belgische Badminton Federatie (BBF) en de Vlaamse Badminton Liga (VBL). De hoogste internationale instantie is de Badminton World Federation (BWF) (Badminton Wereld Federatie), gezeteld in Kuala Lumpur, Maleisië.


Badminton

catch and release, matt simons - lyrics

 

 

 
    nieuwsbrieven volgen ?