Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
 
Driftskates, DE RAGE VAN 2014 !!!! klik hier

 
 
een nieuwe politieke partij registreren

 

Een politieke partij (een vereniging) die wil deelnemen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer kan voor die partij een aanduiding laten registreren bij het centraal stembureau (de Kiesraad). Die aanduiding staat dan bij verkiezingen boven de kandidatenlijsten. Een op landelijk niveau geregistreerde aanduiding heeft in principe doorwerking naar lagere niveaus en kan dus ook gebruikt worden bij de verkiezingen voor de provinciale staten en de gemeenteraden.
Meer informatie over de voorwaarden waaraan de te registreren aanduiding moet voldoen, de overige te overleggen stukken en de benodigde formulieren kunt u hier vinden. 

Verzoeken tot registratie van een politieke partij voor de Tweede Kamer verkiezingen van 2006 worden tot en met 28 augustus 2006 in behandeling genomen.

Indien u een nieuwe politieke partij t.b.v. de verkiezingen voor de Eerste Kamer of het Europees Parlement wilt laten registreren, kunt u voor de benodigde formulieren contact opnemen met het secretariaat van de Kiesraad. Voor informatie over deelname aan de verkiezingen voor de provinciale staten of de gemeenteraden dient u contact op te nemen met uw provincie respectievelijk uw gemeente.

 

 


 

Advertentie

catch and release, matt simons - lyrics

 

 

    nieuwsbrieven volgen ?