Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
Header image header image 2  
xyz
 
 
 
Wat is 3G

3G (Derde Generatie) is de generatie van standaarden en technologie van mobiele telefonie, na 2G.
Het is gebaseerd van het International Mobile Telecommunications-programma, "IMT-2000" (door de ITU, de International Telecommunication Union). 3G-technologieŽn geven mobiele gebruikers een breder bereik van diensten met geavanceerde mogelijkheden, en aan een grotere netwerksnelheid. Deze diensten bevatten onder meer VoIP (internet telefonie), Videoconferentie en breedband internettoegang, in een mobiele omgeving.

De snelheden liggen typisch tussen 5 en 10 Mb/s (megabit per seconde) en liggen volledig in de lijn van breedbandsnelheden op vaste verbindingen (ADSL en kabel).

3G-technieken zijn in 2001 ontwikkeld in Japan door 3GPP en voor het eerst in gebruik genomen in AziŽ rond 2002, gevolgd door de VS. De World Administrative Radio Conference heeft hiervoor 230 MHz spectrum vrijgegeven aan 2 GHz voor 3G-netwerken. Hierdoor kon een mobiele gebruiker toen een draadloze verbinding tot stand brengen aan volgende gemiddelde snelheden:
* 144 Kbps in de auto (of tijdens andere snelle verplaatsing)
* 384 Kbps indien men aan het wandelen is
* 2 Mb/s op een vaste locatie


 

webhosting

catch and release, matt simons - lyrics

 
 
    nieuwsbrieven volgen ?