Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
vissen visacte hengel hegelsport werphengel vistips visblad wedstrijd viswinkel viswinkels vissen visreizen beet hengelsport winkels vismaterialen zeevissen witvissen karpervissen onlineshop karpersites viswedstrijden karper witvis snoek snoeken snoekbaars baars vissen visacte hengel hegelsport werphengel vistips visblad wedstrijd viswinkel viswinkels vissen visreizen beet hengelsport winkels vismaterialen zeevissen witvissen karpervissen onlineshop karpersites viswedstrijden karper witvis snoek snoeken snoekbaars baars  
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier

 
 
Vissen op forel

Dobbervissen


De meest gebruikte techniek op forellen vijvers is het vissen met de dobber.
Hier zijn verschillende technieken mogelijk:

Statisch vissen:
De gemakkelijkste (soms noodzakelijke) manier van vissen met een dobber is het statisch (stilliggend) vissen.  Doe wat aas aan de haak (meelworm.maden), zoek een diepte waar je denkt dat de vis zich ophoudt (kijk vooral naar andere vissers die vangen) en plaats je dobber zonder anderen te hinderen. Gooi niet lukraak in het wilde weg want iedereen heeft betaalt om te vissen. Als de dobber beweging vertoond ga dan niet als een gek aanslaan want de gevorderde vissers weten dat je allereerst contact met de vis moet zoeken.

Hengelaars die met een vaste stok (hengel) vissen:
Voel in tegengestelde richting van de vis of deze het aas echt in de bek heeft. Is dit het geval dan kunt u bedeesd aanslaan.
 
Voor de hengelaars die met een spin (werp) hengel vissen:
Trek de lijn strak naar de vis toe, maar met het laatste eindje wachten en kijken naar de lijn. Als de vis de lijn strak heeft getrokken en de top gaat mee dan met een haal (niet aanslaan dus !!!) de vis haken.

Slepend met de dobber vissen:

Forel is een roofvis die reageert op prikkels in zijn/haar omgeving. Door je aas te bewegen door het water reageert de forel door er naar te happen. Omdat in de regel de forellen in scholen zwemmen krijg je het fenomeen voedselnijd. De forel wil zijn soortgenoten voor zijn en zal zo snel mogelijk proberen het aas te verorberen. Ook hier geldt te kijken naar vangende medevissers. Hoe diep te vissen en met welk aas.
Bij een beet toe geven dat wil zeggen de hengel naar de vis toe bewegen en de lijn volgen, strak laten trekken en halen.

Drijvend vissen met de dobber:

De weinige vliegvissers die u aan de vijvers treft vissen in het voorjaar zomer en najaar wel eens met drijvende vliegen. Als u ziet dat de vis hoog aast zal deze in de regel ook gauw wat van het oppervlak pakken. Sommige kleuren powerbait drijven en met lichte haken drijft alle deeg die in de potjes te koop zijn. Hoog slepend wel tergend langzaam zijn ook dan de forellen te verleiden te happen op uw aas. Meelwormen en dan vooral de morio's (grote klasse) drijven. De haak gestoken in het bovenste gedeelte van de worm zorgt ervoor dat deze draait tijdens het slepen. Ook hier geldt, als de vis interesse heeft blijven bewegen met aas tot de vis het aas echt mee neemt, de lijn volgen en halen !!!!


Vissen

catch and release, matt simons - lyrics

 

 
    nieuwsbrieven volgen ?