Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
vissen visacte hengel hegelsport werphengel vistips visblad wedstrijd viswinkel viswinkels vissen visreizen beet hengelsport winkels vismaterialen zeevissen witvissen karpervissen onlineshop karpersites viswedstrijden karper witvis snoek snoeken snoekbaars baars vissen visacte hengel hegelsport werphengel vistips visblad wedstrijd viswinkel viswinkels vissen visreizen beet hengelsport winkels vismaterialen zeevissen witvissen karpervissen onlineshop karpersites viswedstrijden karper witvis snoek snoeken snoekbaars baars  
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier

 
 
Vissen op Zeelt

Voorkomen
|De zeelt is geen struiner. Hij houdt zich vaak op een vaste, relatief kleine, plaats op. Kleine plassen, vijvers en stilstaande wateren zijn favoriet. Helemaal als er kroos, waterplanten en een modderige bodem aanwezig zijn. 

Een zeelt is soms vrij snel te vinden, als de vis met z'n kop in de modder wroet en de staart boven het water uitkomt. Ook modderwolken of bellensporen willen nog wel eens een azende zeelt verraden. Houdt wel in de gaten dat een zeelt een schuwe vis is. Benader daarom uw stek voorzichtig. Wie een zeelt wil vangen, moet vroeg uit de veren. De zeelt is namelijk een vis die voornamelijk in de ochtend aast.

Materiaal
De zeelt kan flink tegengas geven, vooral als je een flinke jongen aan de lijn hebt. Daarom is een matchhengel, winckle picker of zelfs een lichte karperhengel aan te bevelen. 
Gezien de leefomgeving van de zeelt is een dikkere lijn dan normaal aan te bevelen. Lijn met een diameter van 0,18 mm tot 0,25 mm voldoet uitstekend. Het hangt natuurlijk af van het water waar u vist en de mogelijke obstakels die u kunt tegenkomen. 
Al naar gelang de grootte en hoeveelheid van het aangeboden aas varieert de haak. Zorg in ieder geval wel dat het een stevige haak is, want, zoals gezegd, de zeelt is een krachtpatser. Een haak, maat 5 tot 7 voldoet prima.

Aas
echt 'zeeltaas' is er niet. Maïs, (dauw)wormen, brood, maden.....de zeelt eet bijna alles. Verreweg het beste aas voor de zeelt is toch wel de worm. 
De aanbieding van het aas zal voor de zeelt net boven, dan wel op, de bodem plaats moeten vinden. Zorg ervoor dat het aas, als het op de bodem wordt aangeboden, de ruimte heeft.


Vissen

catch and release, matt simons - lyrics

 

 
    nieuwsbrieven volgen ?