Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
Advocaat Advocaten advocaten emmen advocaat no cure no pay advocaten apeldoorn advocaat ambtenarenrecht advocaat ontslag advocaat opleiding advocaat scheiding advocaten arbeidsrecht advocaat gratis advocaat van onvermogen advocaat apeldoorn advocaten strafrecht advocaat vreemdelingenrecht advocaten kantoor advocaten echtscheiding advocaat advocaat salaris juridische dienstverlening juridisch advies Scheiding Echtscheiding onderneming akte advocatuur notariaat notaris notarieel recht wetgeving contract overeenkomst arbeidsrecht Advocaat Advocaten advocaten emmen advocaat no cure no pay advocaten apeldoorn advocaat ambtenarenrecht advocaat ontslag advocaat opleiding advocaat scheiding advocaten arbeidsrecht advocaat gratis advocaat van onvermogen advocaat apeldoorn advocaten strafrecht advocaat vreemdelingenrecht advocaten kantoor advocaten echtscheiding advocaat advocaat salaris juridische dienstverlening juridisch advies Scheiding Echtscheiding onderneming akte advocatuur notariaat notaris notarieel recht wetgeving contract overeenkomst arbeidsrecht  
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier

 
 
Alimentatie

Bij de scheiding kunnen uw ex-partner en u samen afspraken maken over alimentatiebetaling. Zo’n afspraak wordt in een schriftelijke overeenkomst (scheidingsconvenant) vastgelegd. Dit gebeurt meestal in overleg met de advocaat of de notaris.

Als bij de scheiding is afgesproken dat er geen alimentatie hoeft te worden betaald maar na verloop van tijd kan uw ex-partner of u niet meer (geheel) in het eigen levensonderhoud voorzien, dan kan diegene alsnog aan de ander om alimentatie vragen. Ook dan kunnen uw ex-partner en u daar samen een afspraak over maken die schriftelijk wordt vastgelegd en door beiden wordt ondertekend. Verder kan het zo zijn dat de omstandigheden van uw ex-partner of u zo veranderen dat de afgesproken alimentatieregeling niet meer redelijk is.
U kunt dan samen een andere alimentatieregeling afspreken die schriftelijk wordt vastgelegd en door u allebei wordt ondertekend. Spreken uw ex-partner en u na verloop van tijd een (andere) alimentatieregeling af, dan gebeurt dat vaak via een advocaat of notaris. Als u samen een alimentatieregeling afspreekt en een van beiden vraagt een bijstandsuitkering aan, dan vraagt de gemeentelijke sociale dienst aan de andere ex-partner een opgaaf van alle financiële gegevens. Dit om te kunnen beoordelen of (een deel van) de bijstand op hem of haar kan worden verhaald.

Kunnen of willen uw ex-partner en u geen afspraken maken over een alimentatieregeling en heeft één van u beiden toch een financiële ondersteuning nodig, dan kan de rechter een alimentatieregeling vaststellen. De rechter kan partneralimentatie vaststellen als nevenvoorziening bij een scheidingsprocedure.
Is dat niet gebeurd, maar heeft na verloop van tijd een van u toch financiële ondersteuning nodig, dan kan de rechter op verzoek van diegene een alimentatieregeling vaststellen.Ook kan de rechter bij gewijzigde omstandigheden een andere alimentatieregeling vaststellen.

Ook over alimentatie voor minderjarige kinderen kunnen uw ex-partner en u als ouders in het scheidingsconvenant een afspraak maken. In dat geval bekijkt de rechter of het overeengekomen bedrag naar verhouding niet veel te laag is. Als de rechter dat nodig vindt, kan hij of zij een ander bedrag vaststellen.

Ook als u als ouders samen geen afspraken kunt maken over kinderalimentatie voor een minderjarig kind, stelt de rechter een bedrag per kind vast dat meestal maandelijks moet worden betaald. De rechter kan ook voor meerderjarige kinderen een bedrag vaststellen dat de meerderjarige van de ouder(s) moet krijgen als ouder(s) en kind er niet samen uitkomen. In de beslissing van de rechter staat wanneer de eerste betaling moet worden gedaan.

De rechter kan in de beslissing ook voorwaarden opnemen.

 


 

 

catch and release, matt simons - lyrics

 

 

    nieuwsbrieven volgen ?