Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
Header image Advocaat Advocaten advocaten emmen advocaat no cure no pay advocaten apeldoorn advocaat ambtenarenrecht advocaat ontslag advocaat opleiding advocaat scheiding advocaten arbeidsrecht advocaat gratis advocaat van onvermogen advocaat apeldoorn advocaten strafrecht advocaat vreemdelingenrecht advocaten kantoor advocaten echtscheiding advocaat advocaat salaris juridische dienstverlening juridisch advies Scheiding Echtscheiding onderneming akte advocatuur notariaat notaris notarieel recht wetgeving contract overeenkomst arbeidsrecht  
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier

 
 
Huwelijksevoorwaarden

Ga je trouwen of een geregistreerd partnerschap aan, dan kunnen er redenen zijn om dat niet in gemeenschap van goederen te doen. In zo'n geval kun je bij de notaris huwelijkse voorwaarden of partnerschapvoorwaarden laten opmaken. Dat kan op verschillende manieren.


Redenen
Heeft één van beide partners aanzienlijk meer vermogen dan de ander of heeft één van beiden daar zicht op vanwege een toekomstige erfenis, dan kan dat een aanleiding zijn om voorwaarden op te maken. Een andere reden kan zijn dat één van beiden ondernemer is. Door het opmaken van voorwaarden kun je het privé-vermogen beschermen tegen de risico's van het ondernemen.
Koude uitsluiting

Koude uitsluiting is de meest rigide vorm, die dan ook maar weinig voorkomt. Hierbij wordt iedere vorm van gemeenschappelijk bezit of vermogen uitgesloten. Bij een eventuele scheiding hoeft er dus niets verdeeld te worden.
Beperkte gemeenschap
Je kunt ervoor kiezen om beiden een deel van je persoonlijke bezittingen in de gemeenschap van goederen op te nemen. Bij een eventuele scheiding worden deze bezittingen dan weer verdeeld. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan de eigen woning en de waardestijging daarvan. Bezittingen die als privé zijn aangemerkt blijven buiten de verdeling. In de praktijk blijken veel mensen moeite te hebben om de privé bezittingen en de gemeenschappelijke bezittingen uit elkaar te houden. Zij kiezen daarom voor een verrekenbeding.
Verrekenbeding
Verrekenbedingen komen in twee hoofdvormen voor: het periodieke en het finale verrekenbeding. Bij het periodieke verrekenbeding moet je jaarlijks de eventueel gespaarde inkomsten verrekenen. Deze verdeelde bedragen worden vervolgens toegerekend aan de privé-bezittingen van jou en je partner. Bij het finale verrekenbeding maak je zo'n berekening alleen bij het einde van het huwelijk of partnerschap door scheiding of overlijden. Mengvormen
Natuurlijk heeft iedere vorm voor- en nadelen. Vaak moeten bezittingen bij een scheiding beschermd worden, terwijl ze bij overlijden wel (gedeeltelijk) aan de partner moeten toekomen. In de praktijk zijn er dan ook talloze varianten ontstaan. De financiële coach kan je er veel meer over vertellen. Wil je voorwaarden laten opmaken of wijzigen, dan moet je daarvoor naar de notaris.


 

 

catch and release, matt simons - lyrics

 

 

    nieuwsbrieven volgen ?