Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
Header image header image 2  
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier

 
 
De Braderie


De braderieën in Nederland hebben de laatste jaren een grote vlucht genomen, een ieder kan, mits voorzien van de juiste inschrijving, deel nemen aan deze populaire feestmarkt. Meestal ziet men het fenomeen braderie ook vaak op een jaarmarkt, de braderie en jaarmarkt gaan dan ook goed samen en zorgen voor veel aantrekkingskracht wat veel volk op de been brengt. Een braderie kan op verschillende manieren plaatsvinden, vaak nabij een winkelcentrum maar ook een vereniging of organisatie kan zorgen voor een braderie op een speciale locatie.

De braderie komt voor door geheel Nederland, meestal vindt de braderie rond een bepaald seizoen plaats. In de winter kan men niet veel braderieën bezoeken doch worden de braderieën ook in een overdekt complex gehouden. Dat kan zijn een sport-, bedrijfs,- of een evenementenhal. In het voorjaar en de zomermaanden kan men de braderie in de openlucht bezoeken.

Veel bekende braderieën vinden plaats in de grote steden en worden meestal georganiseerd door speciale organisaties.
Het leuke van een braderie is de hoeveelheid entertainment welke men hier kan bezoeken en aan deel nemen.
Een grote diversiteit aan producten, food en evenementen zorgt ervoor dat de braderie altijd goed bezocht wordt. Het voordeel van een braderie is dat er meestal geen intree geld wordt geheven, dat komt weer ten goede aan de kraamhouders.

Doordat bijvoorbeeld de braderie in een winkelcentrum plaatsvindt, dragen de winkeliers mee aan de kosten welke dit soort evenementen teweeg brengt.
De braderie, voor een ieder wat wils.
Vond de echte marktkoopman in het verleden dat de braderie een concurrent was van de markt, vandaag de dag neemt ook hij of zij deel aan dit soort speciale markten. Ook ziet men het evenement braderie steeds meer plaatsvinden op een marktterrein, er dient dan geen gemeentelijke markt plaats te vinden, maar om bijvoorbeeld een braderie te organiseren op een marktterrein waar op dat moment geen markt plaatsvindt, heeft men de ruimte en structuur om hier dit soort evenementen te organiserenBraderieen

catch and release, matt simons - lyrics

 

 
    nieuwsbrieven volgen ?