Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
Header image header image 2  
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier

 
 
De heidemarkt


De braderie wordt gekenmerkt door vele kraampjes, ongeveer 150 stuks, van winkeliers, verenigingen en marktkooplui van buiten de regio met allerhande artikelen.

Wat is er deze keer te beleven op de markt?
Men kan zijn portret laten tekenen, er zijn tweede hands artikelen, mooie kleding, sieraden, linnengoed en natuurlijk lekkerheden uit ons eigen land, maar ook van over de grens zoals Belgische Spekken. Daarnaast zijn er voor de kinderen diverse activiteiten waaronder mini-cars en een draaimolen. Ook worden er rond de kerk spelletjes georganiseerd door de Sport- en Speluitleen.

Oude ambachten
Traditiegetrouw worden er op de Heidemarkt Oude Ambachten gedemonstreerd door de Oud Veluwse Volklorengroep Felue. Zij laten zien hoe men ‘vroger’ te werk gingen. Het doel hiervan is om de Oud Veluwse gebruiken niet verloren te laten gaan. Op de markt worden er daarom demonstraties gegeven van manden vlechten, stoelen matten, kant klossen en spinnen.

Trapakkers

De Stichting Trapakkers doet ook werkzaamheden die vallen onder het Oude Ambacht. Zij verbouwen al meer dan 25 jaar op oude wijze gewassen. De aardappelen die zij oogsten worden op dezelfde dag als de Heidemarkt van 10.00 uur tot 11.00 uur verkocht.

 Braderieen

catch and release, matt simons - lyrics

 

 
    nieuwsbrieven volgen ?