Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
 
Driftskates, DE RAGE VAN 2014 !!!! klik hier

 
 
Lucht filters


Luchtfilters
Een motor heeft zeer veel zuurstof nodig als hij draait, en als je veel van een motor vraagt heeft hij er dus nog zoveel meer nodig. In principe hoe meer lucht er constant in de motor kan vloeien hoe beter de prestatie van de motor. Daarom gebruiken sommige wagens in de racewereld geen luchtfilter. Dit om zoveel mogelijk lucht binnen te laten. Maar dit is eigenlijk helemaal niet goed voor de motor want zo is de lucht niet gefilterd. De luchtfilter zorgt er juist voor dat alle vuil en stof buiten gehouden wordt.


Waarom zit er nu een papieren filter standaard in mijn wagen? Wel eigenlijk is dit om de kosten van de nieuwe wagens zo laag mogelijk te houden. Maar op lange termijn doe je dus wel voordeel met zo’n sportluchtfilter.

Die sportluchtfilters geven je wel wat meer vermogen maar dat is nu ook zo groot niet. Dat hangt vooral af van wagen tot wagen. Meestal geeft het vervangen van de luchtfilter naar een conus luchtfilter een meervermogen van 5 à 10 pk.

Pro

  • Betere luchtvloeiing
  • Minder onderhoudskosten
  • Iets meer kracht
  • Minder verbruik.

Contra

  • Duur in aankoop.
  • Onderhoud

Voor de gewone vervang filter liggen de prijzen rond de 37 à 50 €
Voor de filters met conussen liggen de prijzen rond de 50 à 150 €


 
 

catch and release, matt simons - lyrics

 

 

    nieuwsbrieven volgen ?