Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
 
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier

 
 
Duiken in derdewereld landen


Ga in ontwikkelingslanden alleen duiken als je je brevet al hebt. Mensen die een duikcursus gaan doen in dit soort landen nemen een onverantwoord risico, aangezien ze zelf nooit in staat zijn eventuele gebreken aan duikapparatuur te herkennen en aan de genade van lokale duikgidsen en instructeurs zijn overgeleverd. Duikscholen maken soms gebruik van onervaren of nonchalant personeel, met voor Europese standaarden weinig oog voor veiligheidsaspecten. Dring er op aan dat je de beste gids krijgt die er is, en wees uiterst kritisch over de te huren duikapparatuur.

Ga niet dieper dan je brevet je toestaat, want veel lokale duikgidsen nemen het hier niet nauw mee. Let ook goed op je decompressie- en veiligheidstops, zij doen dat meestal niet voor je. Zelf wat reserve-onderdelen zoals o-ringen bij je hebben, kan vooral in afgelegen gebieden geen kwaad.

 

Extra kilo's op internationale vluchten

Het toegestane aantal kilogrammen dat je mee mag nemen in een vliegtuig bedraagt 20 kg. Voor duikers wordt door sommige internationale maatschappijen 10 kg extra toegestaan. Dit moet wel vooraf aangevraagd worden.


 

catch and release, matt simons - lyrics

 

 

    nieuwsbrieven volgen ?