Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
 
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier

 
 
Duiken en de risico's


Risico’s zijn gevaren voor verlies of schade. En in ons geval gaat het dan om schade aan onze gezondheid of in het ergste geval verlies van ons leven. Omdat we ons in een omgeving begeven waar we eigenlijk niet in thuishoren, lopen we bij het duiken risico’s.
Als we weten wat die risico’s zijn en hoe we die zo klein mogelijk kunnen houden, is er eigenlijk geen sprake meer van een gevaar.
Daarom wordt er in de opleiding zoveel aandacht aan theoretische kennis besteed. Daarnaast is ervaring natuurlijk een heel goede leermeester.
Decompressieziekte (vroege caissonziekte genoemd), een gevolg van het ademen onder druk, lijdt maar zelden tot een dodelijke afloop. Bij de meeste duikongevallen is verdrinking de oorzaak waardoor het ongeval een dodelijke afloop heeft.
Een situatie die op het droge niet direct levensbedreigend hoeft te zijn, is dat onderwater wel. Daarom wordt bij het duiken aangeraden om met z’n tweeën te duiken. Een buddy, zoals je een duikpartner noemt, kan in veel gevallen voorkomen dat een eenvoudig probleem direct fatale gevolgen heeft. Zo’n buddy is eigenlijk de belangrijkste bijdrage aan je veiligheid. Dat begint al voor het te water gaan. Bij de buddy-check kijkt je buddy ook nog eens je uitrusting na, nadat je zelf alles al hebt geïnspecteerd. Tijdens de duik heb je aan je buddy ook nog eens een complete duiker aan reserve materiaal bij je.
En dan heb je ook nog risico`s die verbonden zijn aan vistuig.

 

catch and release, matt simons - lyrics

 

 

    nieuwsbrieven volgen ?