Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
2e hypotheek geldlenen  
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier
 
 
 

2e hypotheek

Een tweede hypotheek is in principe niets anders dan een extra lening op hetzelfde pand (bijvoorbeeld een huis).
Via de overwaarde van je huis kun je naast de bestaande (1e) hypotheek nog een 2e hypotheek afsluiten. Gebruik je deze voor verbetering of onderhoud van je eigen woning dan zijn de rente en kosten fiscaal aftrekbaar. Het is niet verplicht om je tweede hypotheek bij dezelfde hypotheekverstrekker af te sluiten, maar dit is in de regel wel het voordeligst. Het aangaan van een tweede hypotheek is niet kostenloos.
Je moet onder meer afsluitkosten, taxatiekosten en notariskosten betalen. Een tweede hypotheek is niet bedoeld voor kleine leningen, maar voor grotere bedragen. Als je naar de notaris gaat voor het afsluiten van je eerste hypotheek kan het verstandig zijn om een hogere inschrijving te doen. Mocht je namelijk ooit een tweede hypotheek willen dan hoef je niet nogmaals naar de notaris. De hogere inschrijving kan dus te zijner tijd en geld besparen.
Voordelen:
Gebruik je de tweede hypotheek voor bijvoorbeeld een verbouwing van je eigen woning dan is de rente fiscaal aftrekbaar.
De rente is lager dan een doorlopend krediet of persoonlijke lening, omdat de geldverstrekker de woning als 'onderpand' heeft.
Je kunt de overwaarde opnemen om het leven aangenamer te maken. Nadelen:
Afsluiten van een tweede hypotheek kost tijd en geld.
Looptijd in principe 30 jaar en ooit moet er afgelost worden.
Eventueel wordt de eigen woning reserve aangetast.

 
 

Geld lenen

catch and release, matt simons - lyrics

 

 
    nieuwsbrieven volgen ?