Header image header image 2  
Driftskates, DE RAGE VAN 2014 !!!! klik hier
 
 
 
Regels voor de veiligheid

 

 

Algemene veiligheidsregels

We hebben het in de inleiding al gezegd: klimtoestellen en glijbanen zijn berucht. Valpartijen uit dergelijke toestellen zorgen niet allen voor de meeste, maar ook voor de ernstigste ongevallen. Een goede tweede plaats komt toe aan schommels. Vingertjes raken bekneld in kettingen, en kinderen lopen nogal eens per ongeluk tegen het stoeltje op, dat er met een grote snelheid aan komt zetten.
Daaruit vallen algemene veiligheidsregels af te leiden, die op alle speelplaatsen en in alle speeltuinen opgaan. We geven een aantal:
- De bodem moet voldoende schokdempend zijn, zeker onder hoge toestellen. Wat een schokdempende bodem is leest u verderop.
- Bewegende toestellen moeten worden afgeschermd, zodat kinderen er niet per ongeluk tegenaan kunnen lopen.
- Tussen de verschillende toestellen moet genoeg ruimte zijn, zodat er royaal tussendoor gelopen kan worden. Zie verderop.
- Speeltuinen en speelplaatsen moeten voortdurend goed onderhouden worden. Zodat alle toestellen en bodemmaterialen steeds in goede conditie zijn.
- In een speeltuin horen geen toestellen waarbij de hulp van volwassenen nodig is om er veilig mee en op te kunnen spelen.
- Alle toestellen moeten stabiel en onbeweeglijk zijn verankerd.
- De hoeken, randen en punten van toestellen mogen niet scherp zijn. En houten toestellen en onderdelen moeten splintervrij zijn

.

 
 

Overdekte speeltuin

catch and release, matt simons - lyrics

 

 
    nieuwsbrieven volgen ?