Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
 
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier

 
 
De golf handicap


Wat is golfhandicap?
De handicap is de evaluatie van het niveau van de speler. Men kent aan elke speler in verhouding tot zijn niveau een handicap toe. Dit is een cijfer van 0 tot 36.  Het streefdoel van elke beginnende golfspeler bestaat er in om handicap 36 te halen. Het betekent dat de golfspeler aan de minimumvereisten voldoet om op een behoorlijke wijze golf te spelen .


Wat is nu te betekenis van dit cijfer?
Een speler met handicap 0 (nul) moet het volledige parcours, zijnde de 18 holes, afleggen in 72 slagen (of minder), wat een gemiddelde geeft van 4 slagen per hole. Voor een speler met handicap 36 wordt vereist dat hij het parcours aflegt in 72 slagen + 36 slagen, hetzij in 108 slagen of een gemiddelde van 6 slagen per hole. Een golfspeler met een hogere handicap mag dus meer slagen doen om het volledige parcours af te leggen.
Het handicapsysteem is - in vergelijking met andere sporten - één van de meest opvallende karakteristieken van de golfsport. Door dit handicapsysteem is men in staat wedstrijden te organiseren, officiële of vriendschappelijke, tussen spelers van verschillende niveaus. Door de verrekening hebben alle spelers altijd gelijke kansen.
De handicapwaarde wordt immers afgetrokken van zijn bruto score. De bruto score is het aantal slagen dat hij werkelijk heeft geslagen. Als men van de bruto score de handicap aftrekt, bekomt men de netto score. Die netto score wordt dan vergeleken met de PAR. (Professionnal Average result ). De PAR geeft de ideale score aan per hole en de optelling van alle Pars komt meestal overeen met 72 slagen.
Als de netto score lager is dan de PAR, dan heeft de golfspeler beter gespeeld dan zijn vorige best-score en zal zijn handicap dalen. Men zal de speler "knippen" zoals men zegt, vermits hij bewezen heeft dat zijn niveau is verbeterd. Natuurlijk wordt het zo voor de golfspeler steeds moeilijker om de baan te spelen, want hij mag steeds minder slagen doen. Toch verkiest de echte golfspeler een lage handicap, net zoals hij ook het liefst rondkomt in zo weinig mogelijk slagen. Elke golfspeler droomt van minima, want in golf is Minder Meer (beter dus)!


 
 

Advertentie

catch and release, matt simons - lyrics

 

 

    nieuwsbrieven volgen ? \