Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
 
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier

 
 
Trainen

 

Hoe moet ik trainen?

Het geheim van een goede training ligt in de opbouw en de regelmaat van een training. Het heeft weinig zin om zeer langdurig achter elkaar te trainen, dan een hele tijd niet en dan weer heftig. Het heeft ook niet zoveel zin om iedere dag te trainen en het lichaam geen rust te gunnen. We zijn dan eerder bezig om het lichaam af te breken in plaats van op te bouwen. Nu wil ik me beperken tot het oefenen van de technische vaardigheden voor golf.Het oefenen van technische vaardigheden.
Laten we de swing als voorbeeld nemen, ervan uitgaande dat u les neemt bij een professional, die u vertelt welke onderdelen van de swing u moet oefenen. Het is dan verstandig om binnen twee dagen na de les, het onderwerp van de les te herhalen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat hetgeen aangeleerd wordt, het eerst wordt opgeslagen in het korte termijn geheugen. Wachten we te lang met het herhalen van de lesstof dan verdwijnt die voor een deel, zo niet geheel uit het geheugen. Het is dus zeer belangrijk om niet te lang te wachten met het oefenen. Stel samen met de pro altijd vast welk doel u tracht te bereiken en welke oefeningen u daarvoor nodig heeft. Herhaal deze oefeningen regelmatig en stel aan de hand van de balvlucht vast of dit doel inderdaad bereikt wordt.Sla per keer niet teveel ballen achter elkaar (75 tot 100 ballen) . Het is beter om zeer doelbewust ballen te slaan. Houd uw doel goed voor ogen en sla niet zo maar ballen in het wilde weg. Naarmate u vermoeid raakt zal uw lichaam steeds minder goed reageren. Neem voldoende rust tussen de oefeningen en wissel de verschillende oefeningen met elkaar af. Zo houdt u ook plezier in het oefenen. Na een dag oefenen, neemt u ook een rustdag. U geeft dan het lichaam de gelegenheid zich te herstellen van de geleverde inspanning. De volgende dag kunt u dan weer rustig aan de gang.

Warming up
Het spreekt eigenlijk vanzelf maar er wordt vaak tegen gezondigd. Voordat u een bal gaat slaan is het noodzakelijk dat u het lichaam daarop voorbereidt. Doet u dit niet dan bent u bezig om blessures te kweken. Voor golf is het het beste dat u begint met de benen en van de grond naar boven werkt. Dus eerst wat hupjes maken op de plaats om de benen wakker te maken. Aangezien we bij golf een draaibeweging maken is het skiën op de plaats ook een zeer goede oefening. U weet wel, de armen horizontaal zijwaarts strekken, op en neer huppen terwijl u het bekken draait in de lucht. Daarna maakt u de schouders los door met de armen te zwaaien, zowel naar voren als naar achteren. Het rollen van het hoofd voor het losmaken van de nekspieren. Neem daarna eens een stok omgekeerd in de hand en maak wat korte swings. U kunt dat nog eens herhalen met de club op de normale manier vastgehouden. Doet u dit met één hand houd de club dan wat korter vast zodat het gewicht van de kop wat vermindert. Nu bent u optimaal voorbereid voor het slaan. U kunt deze oefeningen natuurlijk zelf nog uitbreiden.

 
 

Advertentie

catch and release, matt simons - lyrics

 

 

    nieuwsbrieven volgen ? \