Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
 
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier

 
 
Het GVB

 

Wat is het GVB?
Dit is het Golf Vaardigheids Bewijs waarmee u aantoont over basiskennis van de golfsport te beschikken wat u toegang geeft tot bijna alle golfbanen in Nederland.


 
Waaruit bestaat het GVB examen?
Het examen omvat een theorie- en een praktijkgedeelte. Bij het theoriegedeelte dient u 15 van de 20 vragen goed te beantwoorden. Bent u geslaagd voor de theorie dan neemt u daarna deel aan het praktijkexamen. Bij dit examen speelt u vier holes waarbij de score over de beste drie gespeelde holes meetellen. De totale score mag niet meer zijn dan tien boven par.
Wie neemt het GVB examen af?
Examinatoren van het NGF, de Nederlandse Golf Federatie.
 
Ik start met lessen, welk materiaal heb ik nodig?
In het begin niets maar na verloop van tijd adviseren wij een halve set bestaande uit de volgende stokken: sw, ijzer 5, 7 en 9, houten 3 en een putter.
 
Hoe lang duurt het halen van het GVB?
Beginners doen hier gemiddeld 2 à 3 maanden over.
 
Hoe vaak dien ik te trainen?
Wij adviseren 2 à 3 maal per week te trainen.
 
Moet ik lid worden van een golfclub?
Nee, je kunt een zogenaamde 'wilde' golfer blijven en steeds greenfee betalen voor het spelen van 9 of 18 holes.
 
Met welke ballen mag ik spelen op de baan?
In ieder geval nooit met driving range ballen (kenmerk: band omheen gedrukt), maar wel met gewone witte of gekleurde ballen.
 

Hoe behaal ik een handicap?
In eerste instantie de theorie leren (de twee-ster vragen uit het blauwe boekje) en het GVB examen halen bij een golfclub. Vervolgens ga je drie kaarten lopen waarbij je laat zien dat je minimaal handicap 36 of lager speelt.

 
 

Advertentie

catch and release, matt simons - lyrics

 

 

    nieuwsbrieven volgen ? \