Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
 
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier

 
Gewoontes afleren
Gewoontes Afleren

Heb je gewoontes die dik maken? Eten voordat je naar bed gaat bijvoorbeeld? Snoepen tijdens je werk, of neem je te veel chips voor het avondeten? In elk geval, als je slank wilt worden kun je deze gewoontes  beter afleren.

Gelukkig zijn gewoontes redelijk makkelijk aan te pakken. Alleen in het begin is het eventjes doorbijten, maar daarna zul je merken dat het steeds beter gaat.

Wel is het belangrijk om gewoontes op een juiste manier af te leren. Dan heb je de meeste kans van slagen, en met een minder goeie aanpak maak je het jezelf onnodig moeilijk.
De onderstaande tips kunnen je helpen:  

Begin in een rustige en ontspannende periode. Iets weerstaan kost energie. Die energie moet je wel kunnen opbrengen!
Iets laten staan is slechts een tijdelijke “kwelling.” Het gemis duurt vrijwel nooit langer dan de duur van het eetmoment. En dat is hooguit een half uurtje ofzo. Het is dus eventjes wachten, en dan is de trek  verdwenen.
Luister naar je gevoel. Heb je werkelijk honger als je een zak chips openmaakt? Zo ja, neem dan iets wat echt voedzaam is, een boterham bijvoorbeeld. Zo nee, laat die zak dan dicht, of neem een klein handje voor de smaak.
Elk nadeel heeft z’n voordeel. Dus ook gewoontes afleren! Je hoeft geen koekjes of ander lekkers te kopen, en dat spaart geld uit! Dat geld kun je opzij leggen en koop als beloning een cadeautje voor jezelf.
Vaak gaan lekkere happen gepaard met koffie, thee of wijn. De dranken hoef je niet te laten staan. Probeer je genot daar uit te halen. Concentreer je op de smaak. Hoe smaakt koffie eigenlijk? Zonder extraatje gaat dat zelfs beter. Wellicht doe je langer met je drankje, en iets er bij wordt minder belangrijk.  
(Veel) koekjes en chips zijn niet goed voor je gezondheid. Voel je dus lekker en gezond in je vel als je een gewoonte doorbreekt.
Vind je het erg lastig om een gewoonte af te leren? Doe het dan stap voor stap. Eet geen hele zak chips, maar koop een kleiner zakje. Of neem een koffiekoekje in plaats van een grotere koek (= gevoelde koek of stroopwafel).
Zoek afleiding. Even iets leuks doen, pak een leuk tijdschrift of verzin iets anders. In elk geval kan verveling een aanleiding zijn om te gaan eten. 

 

 
 

catch and release, matt simons - lyrics

 

 

    nieuwsbrieven volgen ?