Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
 
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier

Kauw je slank
 
 

Kauw je slank, met een wortel, komkommer of met kauwgom. 
Waarschijnlijk is deze tip niet nieuw voor je, maar misschien had je er niet meer aan gedacht. Koop dan snel iets om op te kauwen, als je graag wilt afvallen, en lees waarom het helpt bij het afslanken. 

Dat kauwen slank maakt heeft verschillende redenen:   

  • Kauwen is een vorm van lichaamsbeweging; je kaken verbranden dus energie. Niet dat je er meteen kilo’s van afvalt, maar op jaarbasis kan het een gewichtsverlies van 5 kilo opleveren.

  • Goed kauwen van maaltijden en tussendoortjes geeft een beter verzadigend gevoel, waardoor je minder eet; 

  • Kauwgom of een wortel vervangen extra tussendoortjes, en dat scheelt calorieën.

  • Daarnaast is kauwen ontspannend, en ook op die manier kan een wortel of iets dergelijks je helpen met afslanken; het voorkomt dat je naar een koek of iets anders grijpt bij onvrede of stress.

Waarom ontspannend?
Bij stress worden de spieren gespannen. Ook de kaken kunnen strak staan van de zenuwen. Dit klinkt misschien een beetje overdreven, omdat je het lang niet altijd in de gaten hebt. Immers, een verhoogde spierspanning is een sluimerend en onbewust proces. Maar dat wil niet zeggen dat je er geen last van hebt. Helaas maken gespannen spieren ons gevoeliger voor stress. Daarom is het belangrijk om spieren soepel te houden. 
Wanneer we kauwen, komt de opgehoopte energie (=spanning) vrij. Of eigenlijk, we kauwen de spanning weg. Om diezelfde reden is lichaamsbeweging een goed middel tegen stress. Maar natuurlijk niet alleen: kauwen en sporten lossen geen problemen op; daarvoor is het belangrijk om te praten en om dingen aan te pakken. Beweging en kauwen zijn dus een tijdelijke hulp totdat we gelegenheid hebben om problemen het hoofd te bieden.

Let op! Kauwgom kauwen is niet altijd gewenst, en het staat een beetje ongeïnteresseerd. Bewaar daarom kauwgom zo
veel mogelijk voor thuis of voor als je ergens alleen bent. Bedenk verder dat kauwgom zoetstoffen bevat; gebruik het daarom met mate.

.


 


   

catch and release, matt simons - lyrics

 

 

    nieuwsbrieven volgen ?