Drenthe Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
Header image header image 2  
Driftskates, DE RAGE VAN 2014 !!!! klik hier
 
 
 
huren

Als u ervoor kiest om een huis te huren, is het goed om een aantal zaken van te voren uit te zoeken. U kunt door middel van het huurpuntensysteem nagaan of de huur niet te hoog is en ook is het handig om te weten of u misschien recht op huursubsidie heeft. En hoe zit het met de huurverhogingen? Een verhoging van een paar procent per jaar, loopt op lange termijn toch aardig op. Misschien is het wel aantrekkelijk om uw eigen huurhuis te kopen.

Huurprijs
De prijs van een huurwoning wordt bepaald door een puntensysteem. De kwaliteit van de woning wordt uitgedrukt in een aantal punten. Het totale aantal punten hangt bijvoorbeeld af van het aantal kamers, het aantal verwarmde vertrekken, isolatie en de buurt waarin de woning ligt. Hoe meer punten, hoe hoger de huurprijs. Op de site van Steunpunt Wonen kunt u berekenen of u een redelijke huurprijs betaalt.

Huursubsidie
Als u een huis huurt, kunt u recht hebben op huursubsidie. Dat heeft onder meer te maken met uw inkomen, de hoogte van de huur en uw gezinssamenstelling. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor huursubsidie? Surf dan eens naar het Huursubsidieloket van VROM en reken het snel uit.

Huurverhoging
Ieder jaar wordt door de overheid de maximale huurverhoging vastgesteld. Dat ligt meestal tussen de 3 en 8%. Dat is natuurlijk niet zoveel, maar die verhoging wordt wel ieder jaar over een hoger bedrag berekend. Als u nu EUR 400,- huur per maand betaalt, met een huurverhoging van 4% per jaar, betaalt u over tien jaar voor dezelfde woning EUR 592,-!

Voor veel mensen is het voordelig om hun huurhuis te kopen. Steeds meer woningverenigingen bieden huizen te koop aan aan hun huurders. Informeer bij uw verhuurder of dat voor u mogelijk is.

 
 


 
Een huis huren

product image 1

 

 

 
    nieuwsbrieven volgen ?