Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
Header image header image 2  
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier
 
 
 
Haartransplantatie

 

Haartransplantatie is een cosmetisch chirurgische ingreep waarbij een deel van het eigen haar van het achterhoofd operatief wordt verwijderd en vervolgens verdeeld wordt over de kale hoofdhuid. Haartransplantatie wordt vooral uitgevoerd bij mannen. De ingreep is echter ook toepasbaar bij vrouwen die met alopecia androgenetica (erfelijke haaruitval) te maken hebben.

Voor de ingreep begint, bepaalt u samen met de chirurg de nieuwe haarlijn. Deze wordt op uw voorhoofd uitgetekend en dient als grens voor het gebied waar de haren worden ingezet. De pijnloze behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De hoofdhuid wordt verdoofd door middel van een apparaatje dat werkt onder hoge druk. Er komen dus geen enge naalden aan te pas bij de verdoving. Hierna wordt door de chirurg een reepje huid van het achterhoofd (het donorgebied) weggehaald. Dit haarreepje wordt door een ervaren medisch team opgedeeld in de zogenaamde donorgrafts: kleine stukjes huid met één of meerdere haren (maximaal vier) en natuurlijk de haarzakjes. Het gebied waar de donorgrafts worden ingezet, wordt eveneens plaatselijk verdoofd. Er worden kleine openingen in de huid van dit gebied gemaakt door de chirurg met behulp van de nieuwste Erbium Yag-laser of met de door Transhair ontwikkelde en gepatenteerde priktechniek. Met name bij haarverdichtingen werkt Transhair met de priktechniek. De laser heeft als voordeel dat er zeer nauwkeurig gaatjes kunnen worden gemaakt. Nadeel van de laser (ook de nieuwste) is dat de laserstraal brandt. Op een geheel kaal hoofd geeft dit geen probleem, maar bij behandeling tussen bestaand of getransplanteerd haar (verdichting) bestaat het risico dat omliggende haarwortels door de laser geraakt worden en afsterven. Dit is de reden dat Transhair onder veel omstandigheden voor de gecombineerde techniek zal kiezen. De haargrafts worden tenslotte door het medisch team in deze openingen geplaatst.
Het herstel na de ingreep gaat snel. Vaak bent u enkele dagen later weer in staat om te werken. De eerste dagen na de behandeling kunt u wat last hebben van zwelling op het voorhoofd of in het geïmplanteerde gebied. Deze trekt geleidelijk weg. Over elk getransplanteerd haartje ligt een klein, zichtbaar korstje. Deze korstjes houden de grafts op hun plaats en na ongeveer één tot maximaal twee weken laten deze korstjes vanzelf los.

De getransplanteerde haren vallen na ongeveer twee weken uit. Dit is normaal en niets om u zorgen over te maken. Na drie tot vier maanden gaan deze haren weer opnieuw groeien. Haar groeit gemiddeld met een snelheid van één centimeter per maand. Na een jaar is het resultaat pas optimaal te beoordelen. De nieuwe haren kunnen de eerste tijd wat stugger en krullend zijn. Bij verdere groei verdwijnt dit weer.
Het resultaat van een haartransplantatie is per individu verschillend

 

 

 
 

Plastische chirurgie

catch and release, matt simons - lyrics

 
 
    nieuwsbrieven volgen ?