Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
Header image header image 2  
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier
 
 
 
Moedervlekken

Een goedaardig onsierlijk plekje is een normaal verschijnsel en kan rustig blijven zitten.

Soms wil men zo’n storend plekje toch weghalen.
Dit kan om een cosmetische reden zijn, de moedervlek zit op een storend zichtbare plek of omdat het op een vervelende plaats zit waardoor irritatie optreedt.
Deze plekjes verwijderen we onder plaatselijke verdoving. Moedervlekjes verwijderen is één van de meest voorkomende ingrepen en ook nog eens kleinste, maar vaak met een spectaculair resultaat.
De toegepaste behandelingen:
 
1) Shave excisie:
 
Sommige goedaardige huidgezwellen zoals moedervlekken, ouderdomswratten en fibromen worden met deze techniek verwijderd.
De behandeling
Allereerst zet met de plaatselijke verdoving vervolgens schaaft men het gezwelletje met behulp van een mesje en pincet af. Zo ontstaat een oppervlakkig schaafwondje dat met een drukverband wordt verbonden. Eventueel brandt men dit dicht wanneer het teveel nabloedt. U kunt na de behandeling direct weer naar huis. Het verband mag dagelijks verschoond worden met een normale pleister. Indien het wondje is dichtgebrand ontstaat er een korstje dat vanzelf binnen een paar dagen loslaat.

De resultaten
Na de behandeling ontstaat er altijd enige littekenvorming. Bij de ene persoon geneest het litteken mooier dan bij een andere. Soms is er na een paar maanden bijna niks meer te zien van het litteken. Na het afvallen van het korstje is het plekje roze. Het plekje heeft enkele maanden nodig om bij te kleuren.

Mogelijke bijwerkingen
- Napijn; u mag hiervoor een pijnstiller innemen, bij voorkeur Paracetamol. (Geen aspirine in verband met de kans op nabloedingen). - Bloeduitstorting; vooral bij een ingreep in het gezicht hierbij treed meestal ook een zwelling op. - Infectie die zich uit door pijn, zwelling, roodheid en pus uit de wond.

Voorzorgsmaatregelen
- Gebruikt u bloedverdunnende middelen zoals Sintromitis, Acenocoumerol, Ascal, Aspirine of Carbasalaat calcium dient u dit vooraf te melden. - Geef allergieën aan (bijvoorbeeld voor jodium, verdoofvloeistof, pleisters). - De behandelde huid is dun en vatbaar voor verbranding in de zon. - Blootstelling aan de zon kan pigmentverstoring op het behandelde gebied geven waardoor het litteken donkerder kan worden. Gebruik daarom op zonnige dagen een sunblock op de behandelde huid.

2) Co2 Laserbehandeling:
Sommige ontsierende plekjes zijn goed te verwijderen met medische lasers. Door middel van een CO2-laser wordt de huid laagje voor laagje afgeschaafd. Bij deze behandeling wordt het plekje diep genoeg weggehaald zodat het zich niet opnieuw ontwikkelt. De huid hersteld goed na deze behandeling maar blijft toch nog minimaal 6 weken een beetje rood.

Maatregelen
Het is erg belangrijk om de huid niet bloot te stellen aan de zon de eerste 6 maanden na de behandeling (zie ook onze LASERPEELING behandeling).

 
 

Plastische chirurgie

catch and release, matt simons - lyrics

 
 
    nieuwsbrieven volgen ?