Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
Header image header image 2  
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier
 
 
 
Oor correctie 

Afstaande oren, ook wel flaporen genoemd, komen veel voor. Ze zijn het gevolg van een aangeboren misvorming van het kraakbeenskelet van de oorschelp. U kunt dit via een oorcorrectie, door een plastisch chirurg, laten corrigeren. Het is bij deze ingreep van belang om een reëel verwachtingspatroon te hebben. U kunt wel duidelijke verbetering van de stand verwachten, maar geen perfectie. Absolute symmetrie is bij een correctie van de afstaande oren vrijwel onmogelijk.

Onderzoek

De plastisch chirurg geeft u uitvoerig de gelegenheid om uw klachten te bespreken. Hij onderzoekt de stand van de oren en bepaalt aan de hand daarvan de juiste behandelmethode. Daarna legt hij u uit wat de ingreep inhoudt en vertelt hij wat u van het resultaat mag verwachten.

De behandeling

Een oorcorrectie wordt poliklinisch onder plaatselijke verdoving of onder algehele anesthesie uitgevoerd. Bij de operatie wordt een huidsnede (en dus het litteken) aan de achterkant van het oor aangebracht. Het kraakbenige skelet van het oor wordt gecorrigeerd en een stukje huid aan de achterkant van het oor wordt verwijderd.

Na de behandeling

Na de operatie worden de oren voor één week verbonden in de vorm van een zogenaamde tulband. Nadat het verband is verwijderd, dient u gedurende vier weken nog voorzichtig te zijn met bijvoorbeeld sport en het wassen van uw haar. In deze periode zal u ‘s nachts een zwachtel moeten dragen ter bescherming van de oren. Het komt vaak voor dat de oorschelpen nog wekenlang wat rood, gezwollen en gevoelig blijven. Dit verdwijnt geleidelijk aan. Tegen de pijn kunt u pijnstillers nemen. Bij extreme pijn en nabloeden moet u direct contact opnemen met de plastisch chirurg. Er komt een litteken achter het oor. Afhankelijk van de hechtingen die worden gebruikt, lossen deze vanzelf op of worden na één tot twee weken verwijderd. De resultaten van oorcorrecties zijn over het algemeen goed en van een blijvend karakter. Kraakbeen is echter een weerbarstig soort weefsel dat soms de neiging heeft om terug te keren in zijn oorspronkelijke vorm.

Mogelijke complicaties en risico’s

Wanneer u telefonisch een afspraak maakt voor een consult of behandeling, zal onze medewerker u een aantal persoonlijke vragen stellen omtrent uw gezondheid. Deze vragen hebben betrekking op onze intakeprocedure.

Het is belangrijk dat u voor de operatie nuchter bent. Dit betekent dat u vanaf 24.00 uur niet meer mag eten, drinken of roken. De specialist zal dit tijdens het consult met u bespreken.

Het rechtzetten van afstaande oren heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. De wond kan gaan nabloeden of er kan een infectie optreden. Beide complicaties komen echter zelden voor. De kans op complicaties is dus wel aanwezig, maar klein.

 

 

 


Plastische chirurgie

catch and release, matt simons - lyrics

 
 
    nieuwsbrieven volgen ?