Flevoland Friesland Gelderland Groningen Limburg Noordholland Noordbrabant Overijssel Utrecht Zeeland Zuidholland
Header image header image 2  
Freeline skates DE RAGE VAN 2015 !!!! klik hier
 
 
 

 

Terwijl de zachtere (botulinum toxine, vulmiddelen) en oppervlakkige (peeling) technieken beter geschikt zijn voor de behandeling van rimpels, is heelkundige correctie de meest efficiënte behandeling van huidplooien en huidverzakkingen.
De liftingtechnieken berusten op losmaken van de huid, terug hogerop plaatsen van de diepere, afgezakte weefsels, en wegnemen van overtollige huid op een weinig opvallende plaats (in het oor, in de behaarde hoofdhuid). Bij de kijkoperaties worden de weke delen via kleine steekopeningen op een nog dieper niveau losgemaakt en opgetrokken.
Liftings in het gelaat vergen niet noodzakelijk een algemene anesthesie. Beperkte en toch efficiënte varianten van de ingreep (wanglift via de oogleden, ook de zgn. mini-lift, MACS-lift, S-lift, ...) kunnen onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. De grotere ingrepen met inbegrip van de kijkoperaties zijn omvangrijke operaties, met belangrijke zwelling tot gevolg gedurende enkele weken. Volledige versoepeling van de weefsels met evolutie naar een volledig natuurlijk resultaat kan enkele maanden duren.

Endoscopische voorhoofdlift (kijkoperatie):
Onder diepe versuffing of algemene verdoving worden de weke delen van het voorhoofd en de afgezakte wenkbrauwen opgetrokken. Dit is meestal een kijkoperatie: het "overschot" aan weke delen kan zonder plooien verwerkt worden in de behaarde hoofdhuid. De littekens zijn vijf lijntjes van ongeveer 6 à 12 mm in de behaarde hoofhuid. Bij een hoge haarlijn wordt soms open gewerkt en wordt echt overtollige huid weggenomen. Dan ligt het litteken tegen de haargrens.

Endoscopische facelift (kijkoperatie):
Het wangvet op de jukbeenderen gaat bij het verouderen naar beneden afzakken en de neus-wanggroeven (nasolabiale plooien) vormen. Deze weefsels worden bij voorkeur teruggeplaatst via een insnede van 3 cm op de slapen onder het haar, een tweede in de "kraaienpoot" en een derde in de mond hoog in de bovenlip. Deze ingreep ondersteunt ook de onderste oogleden en verdere correcties aan de oogleden kunnen hiermee gecombineerd worden.

Facelift en minilift:
Bij plooien laag over de wangen en aan de kaakrand wordt een beperkte versie van de "klassieke" toegang voor de facelift gebruikt. Deze vertrekt in de behaarde huid net boven het oor, volgt de voorgrens van het oor en verdwijnt achter het oorklepje, om terug te verschijnen aan de onderkant van het oor tot aan de onderrand van de oorlel. Enkel bij de meer uitgebreide correcties of incombinatie met een halslift loopt de insnede door in de plooi achter het oor en weer tot in de behaarde hoofdhuid

 

 
 

Plastische chirurgie

catch and release, matt simons - lyrics

 
 
    nieuwsbrieven volgen ?